Wat kunt u als praktijk betekenen?

Leren schrijven door  tanden te poetsen, misschien vindt u dat raar klinken. Ziekten als gevolg van onvoldoende hygiëne zijn een probleem in grote delen van de wereld.  Onderzoek toont aan dat het aanleren van structureel tandenpoetsen en handen wassen  de  schooluitval bij kinderen halveert. Gezonde kinderen profiteren meer van onderwijs en daardoor neemt hun sociaaleconomische status toe.

Wilt u met uw praktijk meer maatschappelijk verantwoord ondernemen en tevens een bijdrage leveren aan een gezondere wereld dan vragen wij u mee te doen met ons preventie adoptie plan.

 

Wat doen wij als DHIN?

Wij ondersteunen door middel van de informatie op www.brushwashsmile-dhin.com die personen die  een lagelonenland bezoeken en daar op school informatie en instructie gaan geven over het belang van handen wassen en tandenpoetsen met fluoride tandpasta. Door het geven van de juiste voorlichting gaan de kinderen op deze school structureel twee maal daags tanden poetsen en handen wassen.
Ook na vertrek van de vrijwilliger moeten de kinderen dit blijven doen en daar hebben ze uw hulp voor nodig
.

 

Wat kunt u doen als praktijk?

U kunt met uw praktijk de ‘nazorg’ voor dit project op u nemen! Door het gebruik van smartphone en internet is de wereld heel klein geworden. Eén WhatsApp® bericht is voldoende om te informeren hoe het daar gaat.  Eén foto vertelt meer dan e-mails. Als praktijk kunt u een school adopteren en ondersteunen.

 

DOE MEE MET HET PREVENTIE ADOPTIE PLAN!

Hiernaast kunt u zien hoe dat werkt.

Door mee te doen draagt u bij aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties voor een gezondere en betere wereld in 2030.          (zie www.globalgoals.org )

Als u mee wilt doen, vul dan in onderstaand formulier uw gegevens in en nemen wij contact met u op. 

termen met * zijn verplicht