Hoe kan ik wat betekenen?

Leren schrijven door  tanden te poetsen; misschien vind je dat raar klinken. Ziekten als gevolg van onvoldoende hygiëne zijn een probleem in grote delen van de wereld.  Onderzoek toont aan dat het aanleren van structureel tandenpoetsen en handen wassen  de  schooluitval bij kinderen halveert. 
Gezonde kinderen profiteren meer van onderwijs en daardoor neemt hun sociaaleconomische status toe.

Wil jij een bijdrage leveren aan een betere wereldgezondheid en heb je affiniteit met voorlichting  geven? Dan vind je op deze site  alle informatie over het belang en de juiste wijze van handen wassen en tandenpoetsen met fluoride tandpasta.

Je kunt met in je bagage een handvol tandenborstels en enkele instructieposters  als pionier, of als deelnemer aan een  bestaand project of stichting meewerken aan minder schoolverzuim en een betere gezondheid.

 

Welke tandheelkundige kennis heb je hierbij nodig?

Tandheelkundige kennis is mooi meegenomen maar niet noodzakelijk. Structureel handen wassen en tanden poetsen is een vast onderdeel van onze westerse opvoeding zonder dat we daarvoor speciaal  zijn opgeleid. Nuchter verstand en affiniteit met de doelgroep is daarentegen essentieel!

 

 

 

Hoe gaat het verder als ik terugkom?

Als pionier heb je een zeer waardevolle bijdrage geleverd aan de wereldgezondheid. Toch zou het jammer zijn als jouw terugkeer ook het einde van het project betekent. Succes behaal je uiteindelijk door continuïteit. Om je na terugkeer een steun in de rug te geven heeft DHIN het  Preventie Adoptie Plan ontwikkeld. Hiernaast vind je daar meer uitleg over.

Wat kunnen wij jou bieden?

Om jouw activiteiten te ondersteunen hebben wij adviezen en voorlichtingsmaterialen ontwikkeld. Als je aan de slag wilt gaan, dan kunnen wij je een pakket ter beschikking stellen bestaande uit tandenborstels, tandpasta, posters, folders en een plan van aanpak.

De posters en  brochures zijn hier te downloaden.

Als je onderstaand formulier invult dan nemen wij contact met je op.

 

termen met een * zijn verplicht